ContiSportContact SSR

ssr

Ελαστικά Continental SSR

SSR σημαίνει SelfSupportingRunflat Tyre (αυτοϋποστηριζόμενο ελαστικό που τρέχει ακόμα και όταν είναι τελείως κλαταρισμένο)

H αρχή του SSR:

Αντίθετα από τα συμβατικά ελαστικά, η αρχή του SSR βασίζεται στα ενισχυμένα αυτοϋποστηριζόμενα πλευρικά τοιχώματα. Αυτό αποτρέπει το εσωτερικό του ελαστικού να συνθλιβεί ανάμεσα στον τροχό και το οδόστρωμα και από το να γλιστράει μέσα στη ζάντα στην περίπτωση απώλειας αέρα. Το ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα  του SSR επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει τη πορεία του με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h (50 mph) και για μια απόσταση έως 80 χλμ (50 μίλια), ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το βάρος του οχήματος. 

Τα ελαστικά SSR runflat προσφέρουν κρίσιμα πλεονεκτήματα

  • Με τα ελαστικά SSR παραμένετε σε κίνηση σε περίπτωση κλαταρισμένου ελαστικού. Μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας ή στο βουλκανιζατέρ χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το σκασμένο ελαστικό με τη ρεζέρβα.
  • Συμβατά με συνήθεις ζάντες
  • Απλό μοντάρισμα 
  • Εξοικονομεί χώρο και βάρος, και συνεπώς καύσιμα, δίνοντάς σας τουλάχιστον 850 κυβικά εκατοστά περισσότερο χώρο φορτίου
Εικόνα 1: Σύνηθες ελαστικό μετά από απώλεια αέρα: Το ελαστικό θα καταστραφεί μετά από μερικές περιστροφές. Εικόνα 2: Ελαστικό SSR μετά από απώλεια αέρα: Όρια λειτουργίας μέχρι 80 km (50 μίλια) απόσταση, με μέγιστη ταχύτητα 80km/h (50 m/h)
Εικόνα 3: Ελαστικό SSR: Κατά τη διάρκεια κανονικών συνθηκών οδήγησης Εικόνα 4: Προσομoίωση πλευρικών πιέσεων σε υψηλές ταχύτητες

Επικοινωνία μεταξύ ελαστικού και οδηγού

Λόγω της εξαίρετης άνεσης οδήγησης που παρέχουν τα ελαστικά SSR, οι οδηγοί μετά βίας παρατηρούν οποιαδήποτε απώλεια πίεσης σε περίπτωση σκασμένου ελαστικού• για να αυξηθεί και η ασφάλεια σε περίπτωση σκασμένου ελαστικού καθώς και η απόδοση κατά τη διάρκεια κανονικής οδήγησης, το σύστημα SSR παρέχεται μαζί με ένα σύστημα παρακολούθησης απώλειας πίεσης – είτε με το σύστημα TPMS (Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών) ή με το σύστημα DDS (Σύστημα Ανίχνευσης Απώλειας Πίεσης), τα οποία επίσης αναπτύχθηκαν από την  Continental. Αυτά τα συστήματα προειδοποίησης ειδοποιούν τον οδηγό μέσω ένδειξης στο ταμπλό όταν η πτώση της πίεσης του ελαστικού απαιτεί διερεύνηση.

Source: BMW

Πατήστε  εδώ για να κατεβάσετε το βίντεο (3,4 MB, wmv-format)

Τα ελαστικά SSR της Continental είναι διαθέσιμα σε θερινά και χειμερινά σχέδια πελμάτων.